Porsche Pénzügyi Csoport Magyarország - Társadalmi felelősségvállalás, szponzoráció

A Porsche Pénzügyi Csoport  Magyarország üzleti filozófiájában központi helyet foglal el a társadalmi felelősségvállalás (CSR). Munkatársaink számára évek óta magától értetődő feladat a karitatív tevékenység gyakorlása.

Segítünk, ahol tudunk...

2006

Munkatársaink emlékezetes akcióként tartják számon a 2006 októberében Mátraderecskén rendezett csapatépítő tréninget, melynek során vadetetőt építettünk a helyi vadásztársaság számára. Amellett, hogy a résztvevők jól érezték magukat, az érdekes program keretében lehetőségük nyílt társadalmi szempontból hasznosan eltölteni az időt és elősegíteni a vadásztársaság munkáját. Kollégáink a fizikai munkán kívül anyagilag is hozzájárultak a vadak téli etetéséhez, hiszen a bank állta az etető alapanyagának, illetve a vadeleség beszerzésének költségeit is.

2007

2007-ben folytattuk a sikeres csapatépítő programot, ekkor a tokodaltárói Brunszvik Teréz óvoda kertjét újítottuk fel
Az uniós biztonsági előírások figyelembevételével hozzájárultunk az intézmény játszóterének kialakításához: lefestettük az elkopott fajátékokat, növényeket ültettünk és új hintát vásároltunk.

Cégcsoportunk munkatársai számára a 2007-es esztendő másik emlékezetes karitatív megmozdulására karácsony közeledtével került sor, amikor az ajándékozásra szánt pénzünk egy részét szintén jótékonysági célra használtuk fel. A bank dolgozói ekkor több gyermekszervezetnek ajánlottak fel pénzösszeget, közöttük egymillió forintot adományoztak a Fóti Gyermekvárosnak.

2008

2008. decemberében - az előző évi hagyományt folytatva - ismét jótékony célra ajánlottuk fel az év végi ajándékozásra szánt pénzösszegünk egy részét. Adományunkkal így hozzájárultunk a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete további sikeres munkájának elősegítéséhez.

2011

A társadalmi felelősségvállalás egy új formáját választotta a Porsche Bank a 2011-es Családi Napra. Az erdei vadetető építés és az óvodai játszótér felújítás után idén elhagyott állatoknak segítettünk.

A Kollégák a családtagokkal kibővülve a gyömrői állatmenhely számára végeztek karitatív munkát.

Új kutyaházakat készítettünk, amelyeket a gyerekek festettek és díszítettek, hogy minél otthonosabbak legyenek, illetve építettünk egy állatsimogatót, ahol a leendő gazdik ismerkedhetnek az örökbe fogadni kívánt kutyával, cicával.

Nemcsak idővel és energiával segítettünk a menhely lakóinak, hiszen az építéshez szükséges anyagokat a Bank vásárolta. Négylábú barátaink hasára is gondoltunk és vittünk nekik élelmet is.