Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Fizetési moratórium

TÁJÉKOZTATÁS A FIZETÉSI MORATÓRIUMMAL KAPCSOLATOSAN

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Magyarország kormánya 47/2020 (III.18.) számú Kormányrendeletében (továbbiakban: Rendelet) elrendelte a lakossági és vállalati hitelek törlesztési moratóriumát 2020. december 31-ig.

A Rendeletben meghatározott szerződések esetében a fizetési haladék (moratórium) automatikusan, az ügyfelek nyilatkozata nélkül beáll 2020.03.19. napjától. Ily módon Társaságunk - ellenkező tartalmú nyilatkozat nélkül - a Rendelet hatálya alá tartozó valamennyi Ügyfele számára biztosítja a Rendelet szerinti fizetési kedvezményt. Erre tekintettel kérjük, hogy amennyiben a Rendelet szerinti fizetési moratóriumot elfogadja ezzel kapcsolatosan semmilyen nyilatkozatot, kérelmet ne küldjön Társaságunk felé, mert nincs rá szükség. Ugyanakkor joga van az eredeti szerződési feltételek szerint teljesíteni a moratórium időtartama alatt bármikor. Ebben az esetben, kérjük, hogy a teljesítés megelőzően jelezze fizetési szándékát és megküldjük a vonatkozó lízingdíj fizetési értesítőjét.

A fizetési moratóriummal kapcsolatosan rendelkezésünk álló valamennyi információt megosztjuk Ügyfeleinkkel honlapunkon, melyet folyamatosan frissítünk. Amennyiben a Rendelet tartalmával kapcsolatosan van kérdése kérjük látogassa meg "Gyakori kérdések" oldalunkat: https://www.porschefinance.hu/fizetesi-moratorium/gyakori-kerdesek

Abban az esetben, ha nem kívánja igénybe venni a Rendelet által biztosított fizetési moratóriumot, akkor Társaságunk - az erre vonatkozó írásbeli nyilatkozata alapján - biztosítja az Ön számára , hogy szerződése szerinti fizetési kötelezettségeit megszakítás nélkül az eredeti fizetési feltételek szerint tovább teljesítse.

Kérjük, hogy a fizetési moratórium elutasítására vonatkozó írásbeli, határozott kérelmét, a szerződésszám feltüntetése mellett az info(kwfat)porschefinance(kwfdot)hu címre szíveskedjen megküldeni, lehetőleg a Társaságunk felé korábban, kapcsolattartásra megjelölt e-mail címről vagy az Ügyfélportálon bejelentkezve, üzenetként továbbítsa ez irányú nyilatkozatát felénk. Természetesen elfogadjuk a teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt, postai úton megküldött írásbeli nyilatkozatokat is.

Nyomatékosan felhívjuk a figyelmüket, hogy a fizetési moratóriummal kapcsolatosan telefonos ügyfélszolgálatunknak sem áll módjában jelenleg bővebb felvilágosítást adni.

Bízunk benne, hogy pár napon belül honlapunkon részletes tájékoztatást tudunk közzé tenni a fizetési moratórium részletszabályaival kapcsolatosan. Kérjük keresse fel honlapunkat pár nap múlva újra.

A kormányrendelet szerinti fizetési moratórium a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. által kötött tartós bérleti szerződésekre (operatív lízing) nem vonatkozik, ezen ügyfelek fizetési kötelezettségei változatlanul fennállnak.

2020. március 25.  

 

Porsche Finance Zrt.                                                   Porsche Lízing és Szolgálató Kft.