Visszaélés-bejelentő rendszer

Védelem. Méltányosság. Bizalom. 

 

I. Általános információk a visszaélést bejelentő rendszerhez

A törvényi előírásoknak és a belső szabályoknak való megfelelés cégcsoportunk számára a legfontosabb. Csak akkor tudjuk elkerülni a vállalatunk, az alkalmazottaink és az üzleti partnereink szabályszegésből származó veszteségeit, ha mindenki betartja a szabályokat és a standardokat. Következésképpen a kötelességszegést gyorsan fel kell ismerni, fel kell tárni és azonnal orvosolni kell. Ez éberséget igényel mindenki részéről, és hajlandóságot arra, hogy megalapozott gyanú alapján felhívja a figyelmet az esetleges Súlyos Szabályszegésekre. Nagyra értékeljük az üzleti partnerektől, az ügyfelektől és más harmadik felektől származó ilyen jellegű információkat is. A Felderítő Irodának bármikor és bármilyen nyelven lehet bejelentést tenni. A visszaélés-bejelentő rendszer a lehető legnagyobb védelmet garantálja a visszaélést bejelentők és az érintett személyek számára. Vizsgálat csak a tények nagyon körültekintő elemzése és a szabálysértés megalapozott gyanúja alapján indítanak. A felderítés folyamata során teljes diszkréció és titoktartás van érvényben. Az információkat lelkiismeretesen, azonnal és diszkréten vizsgálják felül.

 

II. 24/7 forródrót

Bejelentést tehet a nemzetközi ingyenes telefonszámon: +800 444 46300*. Ha a helyi telefonszolgáltató nem támogatja az ingyenes szolgáltatást, felhívhatja a következő normál díjas számot: +49 5361 946300.

 

III. A BKMS Bejelentési Csatorna

Önnek lehetősége van egy internetes kommunikációs platform (BKMS) használatával kapcsolatba lépni a Felderítő Irodával, dokumentumokat cserélni és párbeszédet folytatni az ügyvédekkel egy külön postafiókon keresztül. Ez a rendszer és fiók bizalmas és védett. A bejelentők maguk dönthetik el, hogy meg akarják-e adni a nevüket. Ha bizalmas jelentést szeretne küldeni a Felderítő Iroda ügyvédeinek, a biztonságos bejelentési csatornán keresztül teheti meg.

Fontos figyelmeztetés: Még akkor is, ha a bejelentő csatorna nem kínálja fel az Ön által preferált nyelvet, bármilyen nyelvet használhat a bejelentés elküldéséhez. Bármely nyelven e-mailben vagy levélben is kapcsolatba léphet a Felderítő Irodával. A BKMS bejelentő csatorna linkje:

https://www.bkms-system.com/bkwebanon/report/clientInfo?cin=22vwgroup16&language=hun

 

IV. A Volkswagen csoport ombudsmanjai

Az "ombudsman" kifejezés a svéd közvetítő vagy törvényes képviselő szóból származik. Dr. Rainer Buchert és Thomas Rohrbach, a Volkswagen-csoport által kinevezett külső ombudsmanok különleges tanácsadóként járnak el: fogadják a jogszabályok vagy belső szabályok megsértéséről tett bejelentéseket, vagy bármilyen másfajta káros magatartásról szóló bejelentést, és ezeket felülvizsgálják. hitelesség és megalapozottság szempontjából. Ha szükséges, és ha a bejelentő személye ismert, konzultálnak a bejelentővel. Végül továbbítják az összes információt, amelyről a visszaélés bejelentőjével megállapodtak, a Felderítő Irodának további feldolgozás céljából. Minden információt bizalmasan kezelnek, és a visszaélést bejelentő személy dönti el, hogy meg akarja-e védeni identitását a Csoporttal szemben. A Csoport által kinevezett ombudsmanok biztosítják, hogy a visszaélést bejelentő személyek jelentéseit, akik nem kívánják, hogy a társaság azonosítsa őket, névtelenül továbbítsák a Felderítő Irodához. Ha kapcsolatba szeretne lépni a Volkswagen ombudsmanjaival, a szükséges infotrmációkat az alábbi honlapon találja:

http://www.ombudsmen-of-volkswagen.com/

 

V. A Központi Felderítő Iroda elérhetőségei

E-Mail:                    io(kwfat)volkswagen(kwfdot)de

Postacím:               Central Investigation Office Box 1717 38436 Wolfsburg (downtown), Germany

Személyesen:        Central Investigation Office Porschestraße1 38440 Wolfsburg (downtown), Germany

Kérjük, személyes találkozó igénylése esetén előzetesen egyeztessen időpontot az io(kwfat)volkswagen(kwfdot)de címre küldött e-mailben.

 

*A hívást indító országtól függően lehetséges, hogy a nemzetközi ingyenes forródrót nem áll rendelkezésre, mivel néhány telefonszolgáltató nem támogatja azt. Ebben az esetben kérjük, használja a felajánlott fizetendő számot vagy az országspecifikus számot.